האם קפריסין חברה בשנגן?

אמנת שנגן

קפריסין נמצאת בשלבים האחרונים לקראת הצטרפות למדינות שנגן עם שני צעדים משמעותיים שכבר ננקטו לצורך התאמה לסטנדרטים של שנגן. קפריסין מתכוונת להיות חברה מלאה באמנת שנגן עד סוף שנת 2024. 

 

מהי אמנת שנגן ומהן השלבים בהם נמצאת קפריסין?  

להלן הסבר ועדכון על ההתפתחויות האחרונות והמשמעות הדרמטית למשקיעים ישראלים:

  1. אמנת שנגן היא תכנית שיתוף פעולה ייחודית שקמה בשנת 1985 בין חמש מדינות אירופאיות לצרכי אזור מעבר חופשי תוך שמירה על ביטחון, מעברי גבולות ושיתוף מידע חיוני. כרגע חברות בתכנית 29 מדינות אירופיות כשהראשיות ביניהן: צרפת, גרמניה, בלגיה והולנד. 
  2. מצב נוכחי:
    קפריסין היא חלק מהאיחוד האירופי מאז 2004, אך עדיין לא הצטרפה לאמנת שנגן. המדינה עוברת את ההערכות הנדרשות להצטרפות למדינות שנגן​. (SchengenVisaInfo)​​ (Cyprus Mail)​.
  3. מערכת המידע של  מדינות שנגן (SIS):
    מאז 25 ביולי 2023, קפריסין קיבלה גישה למערכת המידע של שנגן (SIS). מערכת זו חיונית לשמירה על ביטחון הציבור ומחזקת את הבטחון הלאומי בקפריסין, מאחר והגישה ל-SIS מאפשרת לרשויות בקפריסין להחליף מידע בזמן אמת על אנשים מבוקשים או נעדרים, אזרחים ממדינות שלישיות וצרכים בטחוניים אחרים עם מדינות שנגן​​​ (CBN)​. כמו כן מערכת זו תומכת בשיתוף פעולה משטרתי ושיפוטי וניהול בקרות גבול חיצוניות. 
  4. תהליך ההערכה:
    קפריסין עוברת תהליך הערכה מקיף כדי לוודא שהיא עומדת בכל הדרישות לחברות באמנת שנגן. זה כולל הערכות בתחומים כמו הגנה על נתונים אישיים, שיתוף פעולה משטרתי, ניהול גבולות חיצוניים והנפקת ויזות. השלמה מוצלחת של ההערכות הללו נחוצה לפני שקפריסין תוכל להצטרף במלואה למדינות שנגן​.
  5. מאמצים פוליטיים ומנהליים:
    ממשלת קפריסין, בראשות שר החוץ קוסטנטינוס קומבוס, שמה בעדיפות את הצטרפות המדינה למדינות שנגן כחלק מתוכנית הפעולה לשנים 2023-2024. “הצטרפותה של קפריסין למדינות שנגן ותוכנית הפטור מוויזות הן אחת העדיפויות העליונות של משרד החוץ לשנה הבאה“, אמר קומבוס למחוקקים בוועדת הכספים של בית הנבחרים בעת הצגת סדר היום לשנים 2023-2024.

ליצירת קשר לחצו כאן

למידע נוסף לחצו כאן

יתרונות ההצטרפות למדינות שנגן:

  • צמיחה כלכלית: הצטרפות למדינות שנגן צפויה להגדיל את התיירות והמסחר, לחזק את הפיתוח הכלכלי וליצור הזדמנויות חדשות לעסקים.
  • שיפור ביטחוני: הגישה ל-SIS תשפר את הביטחון הלאומי על ידי אפשרות לשיתוף נתונים מהיר ויעיל עם מדינות שנגן אחרות, עוזרת למנוע ולהגיב לאיומי ביטחון ביעילות רבה יותר.
  • תנועה חופשית: החברות במדינות שנגן תאפשר תנועה חופשית של אנשים, סחורות ושירותים, ותקל על נסיעות לקפריסאים ולתיירים כאחד​.

 

ההשפעה של שנגן בקפריסין על מטיילים ומהגרים מישראל ומדינות שאינן באיחוד

כדי להבין יותר לעומק את ההשפעה נסקור בהרחבה מהי אמנת שנגן ומהו המצב כעת באירופה לעומת קפריסין בהקשר של התיירים הישראלים.

 

מהי אמנת שנגן?

אמנת שֶנְגֶן היא הסכם שנחתם בין מדינות באירופה על מדיניות הגירה וביקורת גבולות מתואמת. כ- 29 מדינות מיישמות כיום את האמנה, והאחרות מתכננות להצטרף במועד מאוחר יותר. היישום כולל למעשה הסרת ביקורת גבולות וויזה אחידה, הלוא היא ויזת ״שנגן״.  מדיניות ההגירה עדיין נשארה עצמאית לכל מדינה.

האמנה נחתמה ב-14 ביוני 1985 באונייה על נהר המוזל, בקרבת העיירה שנגן (Schengen) בלוקסמבורג, קרוב לגבול עם צרפת וגרמניה. במקור לא היה ההסכם קשור לאיחוד האירופי, אבל מאוחר יותר הפך לאחת מסמכויות האיחוד. אזור שנגן מסמל אזור לתנועה חופשית וללא הגבלה של אזרחים, עם כללים לשליטה בגבולות חיצוניים ולמלחמה בפשיעה על ידי חיזוק מערכת המשפט ושיתוף הפעולה המשטרתי בין כלל המדינות החברות בהסכם.

מדינות שנגן כיום (2024)

אזור שנגן מכסה את רוב מדינות האיחוד האירופי, מלבד אירלנד, בריטניה והמדינות שבקרוב יהיו חלק מההסכם רומניה, בולגריה, קרואטיה וקפריסין. 

נורבגיה, איסלנד, שוויץ וליכטנשטיין הן גם חלק ממדינות שנגן (למרות שאינן באיחוד האירופי).

מהי המשמעות של שנגן (2024) לתיירים ישראלים אשר מטיילים באירופה?

כאשר אתם נכנסים היום לאחת ממדינות אירופה, זמן השהייה בה הוא עד 90 ימים ברצף לכל היותר, או ליתר דיוק, 90 ימים מתוך תקופה של 180 ימים (חצי שנה).  עם זאת, ניתן לשהות באירופה גם מעבר ל-90 ימים, אם לא שוהים את 90 הימים הללו ברצף במדינות שנגן, לחילופין תזדקקו לויזת שהייה ארוכה יותר.

מי צריך ויזת שנגן (2024)?

מאחר וישראל נכללת ברשימת המדינות הפטורות מהוצאת ויזת שנגן, הרי שכיום מטיילים ישראלים יכולים לשהות עד 90 יום (בפרק זמן של 180 יום) בשטחי מדינות שנגן.

מה קורה החל מ- 2025 ומה זה אישור ETIAS?

החל ממאי 2025, ישראלים יצטרכו להגיש בקשה לאישור ETIAS לפני שהם יכנסו למדינות שנגן או למדינות אחרות באיחוד האירופי.  אישור ETIAS הוא אישור נסיעה אלקטרוני המאפשר לאנשים ממדינות שאינן חברות באיחוד האירופי ו/או באמנת שנגן להיכנס למדינות באיחוד האירופי (גם מדינות שנגן) לתקופה של עד 90 יום והוא יהיה תקף למשך 3 שנים. ישראל היא אחת מ-60 מדינות שיידרשו להגיש בקשה לאישור ETIAS. על מנת להגיש בקשה לאישור ETIAS, יהיה צורך למלא טופס מקוון ולשלם אגרה. אישור ETIAS הוא אישור נסיעה אלקטרוני בלבד, והוא אינו מהווה תחליף לדרכון בתוקף.

 

קפריסין ושנגן – המשמעות לתיירים ישראלים 

קפריסין כאמור נכון למאי 2024 חברה באיחוד האירופי ונמצאת בשלבים אחרונים להצטרף לאמנת שנגן.  המשמעות שכאשר קפריסין תצטרף, ישראלים (שאינם בעלי דרכון אירופי) יצטרכו לקבל אישור ETIAS גם לביקור בקפריסין ושהייה בקפריסין. השהות תכלל בספירה של עד 90 יום במדינות שנגן מתוך תקופה של 180 יום.

 

קפריסין ושנגן – המשמעות למשקיעי נדל״ן ישראלים 


לא בכדי קפריסין מעוניינת להצטרף לשנגן.  ההצטרפות תחזק אותה לא רק במובנים בטחוניים ואסטרטגיים אלא גם תזרים השקעות ותמורות כלכליות חיוביות לאי

  1. עלייה בביקוש: נסיעות קלות יותר ותנועה ללא ויזה בתוך מדינות שנגן ימשכו יותר תיירים ותושבים זרים, ויגבירו את הביקוש לנכסים להשכרה ובתים לנופש.
  2. עליית ערך הנכסים: הביקוש המוגבר והגברת האבטחה יכולים להוביל לעליית ערכי הנכסים ולהחזרים טובים יותר על ההשקעה.
  3. צמיחה כלכלית: הגברת המסחר והתיירות מעודדת צמיחה כלכלית, שיהפכו את קפריסין ליעד אטרקטיבי יותר למשקיעים בינלאומיים.
  4. תושבות קבע למשקיע בקפריסין תהיה אפשרית לא רק באי אלא באזור שנגן כולו! לאחר קבלה לתוכנית שנגן, משקיע ישראלי שקיבל תושבות קבע בקפריסין יוכל להתגורר קבע בכל מקום במדינות שנגן (בכפוף לחוקי ההגירה באותה מדינה, במידה ויאפשרו).

כל היתרונות הללו יוצרים סביבה חיובית להשקעות נדל”ן בקפריסין.

 

לסיכום 

למשקיע הנדל״ן הישראלי יפתחו שערי ארצות השנגן עם קבלת תושבות זמנית או קבועה בקפריסין. רכישה של נכס יד ראשונה במחיר 300 אלף אירו פלוס מע״מ מאפשרת כיום למשקיע הישראלי לקבל תושבות קבע לכל החיים בקפריסין .   לאחר קבלת קפריסין לתוכנית שנגן, המשקיע הנ”ל יוכל לגור עם התושבות הקפריסאית שלו, בכל מקום באזור שנגן. לדוגמה, משקיע קנה דירה חדשה בפאפוס לצרכי נופש משפחתי אבל עם תושבות הקבע שקיבל בקפריסין הוא בוחר לגור דווקא בפאריז, ברלין או רומא.

הערה חשובה – רק לאחר כניסת קפריסין לאמנת שנגן, ניתן יהיה לקבל נתונים מאומתים לגבי המשמעות של שהייה בקפריסין או במדינות שנגן לבעלי דרכון ישראלים ואנו נדווח בהתאם.

  

KEYNOTE ASSETS LTD – מלווים אתכם למציאת השקעת הנדל״ן האופטימלית ביותר שלכם

אם אתם מחפשים חברה אמינה ומנוסה לרכישת נכס בשווי 300,000 יורו ומעלה בקפריסין לתושבות, KEYNOTE ASSETS LTD היא הכתובת.

עם ניסיון רב בנדל”ן באי, אנו מציעים מגוון דירות להשקעה או וילות מפוארות עם בריכה פרטית.

הצוות שלנו ישמח לעזור באיתור הנכס המתאים לצרכים ולתקציב שלכם וללוות אתכם בכל שלבי הבקשה לתושבות בקפריסין.

 

לפרטים נוספים לחצו >>>כאן<<<

להתחלת צ’ט עם נציג לחצו >>>כאן<<<

יצירת קשר

השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם

יצירת קשר

מלאו פרטים ונשוב אליכם בהקדם

דילוג לתוכן